۲۹ آبان ۱۴۰۱، ۱۶:۰۶

معاون وزیر صمت:

۱۱۹ دستگاه تجهیزات حفاری معدن ثبت سفارش شده است

۱۱۹ دستگاه تجهیزات حفاری معدن ثبت سفارش شده است

زنجان- معاون وزیر صمت گفت: از ۲ سال گذشته به دنبال ورود دستگاه های بخش معدن به کشور هستیم و ۱۱۹ دستگاه حفاری ثبت سفارش شده که تاکنون تعداد ۵۰ دستگاه وارد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، وجیه الله جعفری ظهر یکشنبه در دیدار با مدیران معادن و صنایع معدنی استان زنجان گفت به طور قطع شناسایی و پی جویی هایی که اتفاق می‌افتد، به دنبال بحث تفصیلی چند زیرساخت نیز نیاز خواهد داشت که تأمین تجهیزات برای اکتشافات و حفاری از جمله آنها است، که در این رابطه باید دستگاه‌های مورد نیاز تأمین شود.

وی افزود: از ۲ سال گذشته به دنبال ورود دستگاه‌های بخش معدن به کشور هستیم و ۱۱۹ دستگاه حفاری ثبت سفارش شده که تاکنون تعداد ۵۰ دستگاه وارد شده است و مابقی نیز وارد خواهد شد.

جعفری با بیان اینکه حوزه اکتشاف معدنی در کشور آنگونه که مورد انتظار بود پیش نرفته است، ادامه داد: بحث اکتشاف بسیار مهم بوده اما ریسک بالایی دارد که به ندرت بخش خصوص به آن ورود می‌کند و به همین دلیل ایمیدرو بحث اکتشاف را در پهنه‌های بزرگ انجام داد کشف معادن مهمی، خروجی آن بوده که ذخایر قابل قبولی داشته است.

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه باید سامانه برخطی را راه اندازی و تمام اطلاعات تولیدی را در آن داشته باشیم، گفت: پیش تر این کار در شرکت تهیه و تولید انجام شده و کار بزرگ‌تری را در این قسمت در ایمیدور آغاز کرده‌ایم که آن را توسعه می‌دهیم تا در بازه زمانی کوتاه هر اطلاعاتی که در بحث اکتشاف، تولید می‌شود حتی از سوی وزارتخانه‌های دیگر مانند وزارت نفت، پشت لایه اطلاعاتی قرار گیرد تا پتانسیل‌ها را شناسایی و از آنها استفاده کنیم.

جعفری افزود: باید تمامی اطلاعات پایه‌ای تولید شده در لایه‌ای پشت لایه سیستم کاداس قرار شود و از آن به عنوان اطلاعات عمومی و اختصاصی استفاده شود که بحث این کار هم اکنون مطرح شده است.

وی با بیان اینکه بحث آموزش حفار نیز در اکتشافات اهمیت بسزایی دارد، ادامه داد: این موضوع مورد غفلت واقع شده است که در ۲ سال گذشته بحث آموزش حفار طی سه دوره برای گروه‌های هدف برگزار شده است و مابقی نیز برگزار می‌شود.

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه ایمیدرو درصدد کاهش ریسک و تعامل با بخش خصوصی است، گفت: ما مجبوریم مناقصه و یا مزایده برگزار کنیم که در راستای رقابت بوده و از طرفی باید ما ثابت کنیم حقوق دولت حفظ شود.

جعفری افزود: در این راستا وقفه‌ای وجود داشت که اکنون این مساله فعال شده اما باید بعضی از سیاست‌ها در واگذاری‌ها، هدایت‌های اکتشافی و محدوده‌های اکتشافی را تغییر داد.

وی ادامه داد: امروز بسته سرمایه گذاری در این استان در حوزه معدن تعریف می‌کنیم و به این معنی است که برخی معادن دارای ذخایر کم بوده و به صورت انفرادی اقتصادی‌تر نخواهد بود، پس به صورت بسته‌ای ارائه می‌شود.

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: طبق برنامه ریزی انجام گرفته اکتشافات کلی و عمومی در نقشه به صورت سه لایه ۵۰ هزار بلوک بندی شده که امیدواریم طی سه سال آینده به طور کامل در کشور عملیاتی شود که خروجی آن مفید واقع شود.

جعفری افزود: بر این اساس نظام مهندسی نباید کار اجرایی داشته باشد، بلکه بستر کار اجرایی را برای فعالان و اعضای خود فراهم کند اگر قرار باشد خود فعالیت داشته باشد آن‌وقت تبدیل به یک بنگاه می‌شود بنابراین تمامی اعضای خود را چه اشخاص حقیقی و حقوقی تقویت کند.

وی با بیان اینکه ارزش ذخایر مواد معدنی حاصل از اکتشافات طی سال‌های اخیر ۲۷ میلیارد دلار می‌باشد که این میزان ۵ تا ۱۰ درصد ارزش روز این مواد معدنی پس از استخراج است، ادامه داد: عارضه یابی معادن غیرفعال می‌تواند توسعه یابد و در این زمینه موارد مشخص شده و باید رفع شود که استان زنجان می‌تواند در این خصوص مشارکت کند.

کد خبر 5636349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha